Tööaeg E-R:
9-17.00
L-P: suletud
+372 56 25 77 13
info@progressor.ee

Riietumise juhised õigusbüroos töötavale meesterahvale

Dekaad peale seda, kui .com internetitööstus keeras igasugused seni harjumuspärased töötegemise rutiinid pea peale, on need uued reeglid tasapisi omaks võtnud ka muud töökeskkonnad. Ja see puudutab ka nö. tööriietust. Siiski on konservatiivsema loomuga õigusbürood olnud selles osas äärmiselt tõrksad – isegi kui õigusbüroo on võtnud vastu vabama riietuse poliitika, ei rutta sellise muutusega enamus juriste ja advokaate siiski nii kergekäeliselt kaasa minema. Ja seda mitmel põhjusel. Esiteks on ametlik riietus siiski nõutud nende mitmete igapäeva töörutiini kuuluvate tegevuste juures – nagu näiteks esinemine kohtus ja osalemine kliendikohtumistel. Teiseks mõjub ka riietumisstiil muljele, mille õigusbüroo töötaja jätab oma ülemustele, mis võib omakorda mõjutada ka tema tulevikku firmas ja õigusalal üleüldse.

Sobivad riided õigusbüroos töötavale meesterahvale

Ametlik riietus – intervjuudeks, kohtus esinemisteks ja kliendikohtumisteks on sobili hästiistuv naturaalsetes toonides (hall või tumesinine) ülikond. Pintsaku all on soovitatav kanda valget pikkade varrukatega triiksärki koos konservatiivsemates toonides lipsuga.

Vähemformaalne riietus – mitteametlikemateks üritusteks võib lipsu ära jätta ning kanda ülikonna all sviitrit või mõnd vabamas stiilis särki. Pintsaku asemel sobivad ka sportlikumas stiilis jakid, pulloverid, triiksärgi peal kantavad vestid ja kardiganid.

Nii ametlik kui ka vähemformaalne riietus peaks olema puhas ja triigitud ning ei tohiks olla kantud ja kulunud välimusega. Väikesed firmalogod riietusel on aktsepteeritavad, suured mitte.

Vastuvõetamatu riietus õigusbüroos töötava meesterahva puhul:

•riietus, mis ei istu seljas hästi või on liiga kitsas,

•lühikesed püksid, teksased või poolpikad cargo-püksid,

•piltidega või suurte firmalogodega riietus,

•T-särgid,

•dressipüksid ja dressipluusid, joogapüksid või muud liiki spordiriided,

•väga suuremustriline ja erksavärviline riietus

•liialt tähelepanuäratavad lipsud

Kingad

Ideaalsed on konservatiivses stiilis nahkkingad koos tumedates toonides sokkidega (mustad, tumesinised, tumehallid või pruunid). Mitteametlikuma riietusega on vastvõetavad ka mokassiinid või purjetamiskingad. Kingad peaksid olema viksitud ja heas korras ning kindlasti peaks vältima liialt kantud ja kulunud kingasid, spordijalanõusid, plätusid või sandaale.

Jaga: