Tööaeg E-R:
9-17.00
L-P: suletud
+372 56 25 77 13
info@progressor.ee

Õigusabi Tallinnas ja mujal Eestis – kuidas kulusid vähendada? Vol. 2.

Sõltuvalt juristi või advokaadi tunnitasust saab Eesti keskmist palka arvestades õigusabi Tallinnas ja mujal Eesti igas kuus kasutada 5-10 tunni jagu. Kui mõelda selle peale, et ka lihtsama kohtuvaidluse lahendamisele läheb 15-20 tundi – ning seda ainult esimest kohtuastet arvestades – siis on selge, et tegu on üsna märkimisväärse kuluga. Alljärgnevalt anname läbi kahe artikli mõned soovitused sellest, kuidas saaksime kõigepealt kohtuvaidluse tekkimise riske maandada ja vaidluse põhjustega tegeleda ning seejärel juba sellest, kuidas toimida siis, kui kulukas kohtuvaidlus on juba alguse saanud.

Õigusabi Tallinnas ja mujal Eestis peaks olema kaasatud võimalikult vara

Kui kavatsed õigusabi Tallinnas või mujal Eestis kasutada, siis peaksid sellise abi osutaja oma asjasse võimalikult vara kaasama. Näiteks oma asjas lahenduse otsimisel võib sulle tulla näiteks  mõte kasutada internetis leiduvaid dokumendinäidiseid, aga sa ei oska arvestada sellega, et seadused võivad olla vahepeal muutunud, näidised vananenud või ei arvesta just sinu asja asjaolusid ja erisusi. Või on sinna juba sisse kirjutatud teatud piirangud, mis sinu asjas siiski asjakohased ei ole. Kõiki selliseid ohte aitab korrektne õigusabi Tallinnas ja mujal Eestis vältida.

Sinu õigusabi Tallinnas ja mujal Eestis peaks olema tasemel – selleks anna oma õigusabi osutajale täielik ülevaade

Kõige efektiivsemate ja õigemate lahenduste leidmiseks peaks sinu õigusabi osutaja teadma põhjalikku ülevaadet kõikidest asjaoludest – miks on leping sõlmitud, milline on ajalugu lepingu taga ja mis on see väärtus, mida antud lepinguga saavutada püütakse. Ka on oluline, et osutatav õigusabi Tallinnas ja mujal Eestis saaks adekvaatselt lepinguga kaasnevaid riske analüüsida – selleks peab õigusabi osutaja ka sinu eesmärke teadma ja mõistma, millised aspektid sulle kõige olulisemad on.

Jaga: